https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/
Ziua de astăzi este tot ce ai

„Astăzi este ultima zi din viaţa mea”. Atunci când vei adopta această atitudine, vei profita de fiecare moment din zi, dezvoltându-ți personalitatea...

                            Ziua de astăzi este tot ce ai


 Când te trezești dimineaţa, nu te aştepta să prinzi seara – trăiește ca şi cum ziua de astăzi este tot ceea ce ai. Ziua de ieri a trecut, cu bune şi rele, în timp ce ziua de mâine nu a sosit încă.  Trăieşte pentru ziua de azi: În această zi ar trebui să te rogi cu inima trează, să citești Coranul și să-l înțelegi, şi să Îl pomenești pe Allah, Preaînaltul, cu sinceritate. În această zi ar trebui să fii echilibrat în treburile tale, mulţumit cu partea ce ți se cuvine, preocupat de aspectul şi sănătatea ta.

Planifică-ți orele din această zi, astfel încât să poți beneficia de fiecare minut de parcă ar fi un an și de fiecare secundă ca și cum ar dura luni întregi. Cere iertare Domnului tău, pomenește-L, pregătește-te pentru despărţirea finală de această lume şi trăiește astăzi fericit şi împăcat. Fii mulţumit de hrana ta, soţia ta, copiii tăi, munca ta, casa ta şi cu viaţa ta.

„Deci primeşte ceea ce-ţi dau şi fii dintre cei mulţumitori!” (Coran 7:144)

Petrece ziua de astăzi fără întristare, griji, furie, invidie şi răutate.

Trebuie să porți în inimă acest gând: Astăzi este singura mea zi. Dacă ai mâncat pâine caldă, proaspătă astăzi, atunci ce mai contează pâinea uscată şi stricată de ieri sau pâinea de mâine?

 Dacă ești sincer faţă de tine însuți şi ai o voinţă fermă, solidă, te vei convinge fără îndoială de următoarele: „Astăzi este ultima zi din viaţa mea”. Atunci când vei adopta această atitudine, vei profita de fiecare moment din zi, dezvoltându-ți personalitatea, abilităţile şi purificându-ți faptele. Apoi, îți vei spune:

Azi voi avea un discurs rafinat şi nu voi rosti niciun cuvânt rău sau urât. De asemenea, nu voi bârfi pe nimeni.

Astăzi îmi voi face ordine în casă şi biroul meu. Nu le voi lăsa în dezordine şi haos, ci voi face ordine şi curăţenie.

Astăzi am să fiu atent la curăţenia trupului meu şi la aspectul meu. Voi fi meticulos în îngrijirea mea şi echilibrat în mersul, vorbirea, şi acţiunile mele.

Astăzi mă voi strădui să fiu ascultător faţă de Domnul meu, mă voi ruga în cel mai sincer mod posibil, voi face mai multe fapte bune, voi recita din Coran şi voi citi cărţi din care am de învăţat. Voi planta bunătatea în inima mea şi voi smulge din ea rădăcinile răului - cum ar fi mândria, invidia şi ipocrizia.

 Astăzi voi încerca să ajut pe alţii – să îi vizitez pe cei bolnavi, să particip la o înmormântare, să îl îndrum pe cel ce s-a pierdut, să îi hrănesc pe cei flămânzi. Voi sta alături de cei oprimaţi şi slabi. Voi preţui pe cel învăţat, voi fi milostiv faţă de cei tineri şi respectuos cu cei bătrâni.

 O trecut, care ai plecat şi te-ai dus, nu voi plânge după tine. Nu mă vei vedea pomenindu-te nici măcar pentru o clipă, deoarece ai plecat departe de mine, pentru a nu te mai întoarce niciodată.

O viitor, eşti nevăzut pentru mine, aşa că nu voi fi obsedat de visele tale. Nu voi fi preocupat de ceea ce va veni, pentru că ziua de mâine nu reprezintă nimic şi nu a fost încă creată.

 „Astăzi este singura zi care există pentru mine” este una dintre cele mai importante fraze din dicţionarul fericirii, pentru cei care doresc să-şi trăiască viaţa în toată splendoarea şi strălucirea ei.


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate