islam4ro
Ziua Arafah

Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus că nu există o altă zi din an în care Șeitan să fie mai umilit și mai deznădajduit decât Ziua Arafah.

Ziua Arafah este cea mai binecuvântată zi din an, este ziua în care Allah trimite Îngerii Săi pe Pământ, asupra robilor Lui, adunați laolaltă și care Îl cheamă cu umilință și supunere, în condiții grele, prăfuiți, obosiți, însă cu toate acestea sperând la iertarea și iubirea lui Allah.

Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Hajj-ul înseamnă Arafah


Ceea ce profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a vrut să spună este că, Arafah este esența Hajj-ului. Și nu numai atât, Arafah are o semnificație pentru noi toți, pelerini sau nu.


Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Nu există o altă zi în care Allah să elibereze mai multe suflete de Focul iadului decât în ziua Arafah. În acea zi EL se adresează Îngerilor spunându-le: Ce își doresc servitorii mei de la Mine pentru ca Eu să le dăruiesc cele dorite de ei?

Imaginați-vă Arafah, momentul în care 4 milioane de oameni fac rugi în același timp, cu toții făcând dua, în același loc, în același timp, în limbi diferite, cu sinceritate, și Allah răspunzându-le tuturor în același timp. Allah Preaînaltul răspunde rugilor și celor care nu sunt în Hajj, această binecuvântare din această zi împresoară nu numai pe pelerini dar și pe cei care sunt acasă și speră la iertarea și iubirea lui Allah.


Postul în această zi este important

Rugile în această zi sunt importante

Rugăciunile în această zi sunt importante

Îndepărtarea de păcate în această zi este importantă


Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus că nu există o altă zi din an în care Șeitan să fie mai umilit și mai deznădajduit decât Ziua Arafah. De ce? Pentru că el vede acești oameni, te vede pe tine, pe mine, și el se străduie pe tot parcursul anului, și toată viața ta să te rătăcească și să te îndepărteze de Creatorul tău, iar apoi vede că într-o singură zi păcatele tale pot fi șterse și că AlLah îți ridică rangul și astfel  toate eforturile lui au fost în zadar.


Se simte complet umilit văzând Îngerii cum coboară asupra acestor oameni realizând că a pierdut această bătalie. În această zi nu trebuie să pierzi timpul, pentru că este o zi memorabilă și înscrisă în istoria noastră, a omenirii. Allah Preaînaltul în această zi a vorbit cu tine și cu mine, chiar dacă tu nu îți amintești  dar aceasta este realitatea, El a vorbit cu noi înainte ca noi să fim aduși pe această lume. În această zi Allah Preaînaltul a adus în fața Sa pe toți descendenții lui Adam, pe noi toți,  într-o formă pe care numai El o cunoaște, ca și atomi, ca și mici creații , Allah știe cel mai bine,  după care ne-a dispersat și S-a adresat nouă, tuturor spunând: 

Nu sunt Eu Domnul vostru?

Nu sunt Eu Creatorul vostru?

Nu sunt Eu Cel care merită adorarea și supunerea voastră?

Nu sunt Eu Cel Perfect prin Numele și Atributele Mele?


Și cu toții am răspuns: Într-adevăr mărturisim aceasta.

Cu toții am spus asta chiar dacă acum tu nu îți amintești. Și acest lucru este menționat în Coran iar hadisul confirmă faptul că este vorba despre ziua Arafah.


Și noi, toți am confimat că El este Creatorul nostru și Cel care merită toată adorarea noastră. De aceea ziua Arafah este atât de importantă.


Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Una din cele mai bune rugi este ruga în ziua Arafah.


Laa ilaaha illa-Allah uahdahu la șarika lah  lahu’l-mulk ua lahu’l-hamd ua huua ‘ala kulli șay’in qadiir

Ceea ce înseamnă...

Nu există alt dumnezeu demn de a fi adorat în afară de Allah, Unicul, care nu are pe nimeni asociat. A Lui este Imparația și Slava și El este cu putere peste toate!


Așadar nu neglija această zi...


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate