Umm Abdur Rahman
Tu și Covid19

Allah spune în Nobilul Coran:„... Iar aceluia care este cu frică de Allah, îi va da El o ieșire [bună].”(Coran 65:2)



Oamenii trebuie să se liniștească în legătură cu acest virus Corona! Ceea ce se întâmplă în unele colțuri ale lumii în ziua de azi, nu ne face cinste, și mai mult decât atât este ceva strigător la cer!

 Dragi frați și surori, acesta este un Test de la Allah, nimic mai mult. Iar când Allah ne încearcă, ne încearcă pentru ca noi sa vedem nivelul nostru, să-l realizăm. Prin acest test ne vom expune credința noastra, valorile și principiile noastre. Iar din păcate, nu prea suntem în direcția bună.


În aceste vremuri trebuie să ne întoarcem la Allah și să arătăm cea mai bună latură a noastră referitor la maniere și răbdare. Acum este vremea iertării celorlalți, este vremea să pui în față pe cel apropiat care este în nevoie,  înaintea dorințelor tale, nevoilor tale sau chiar înaintea familiei tale.  Acesta este adevărata credință și adevăratele valori ale Islamului. Nu trebuie să ne temem de acest virus- ci trebuie să ne temem de Allah!



Allah spune în Coran:


„... Iar aceluia care este cu frică de Allah, îi va da El o ieșire [bună].”


(Coran 65:2)



Unde este încrederea noastră în Allah? 






Într-un alt verset Allah spune:



„...Iar aceluia care se încrede în Allah, El îi este de ajuns, căci Allah împlinește lucrul Său și Allah a stabilit un termen pentru fiecare lucru. ”


(Coran 65:3)



Ce se va întâmpla când provizile tale se vor termina? Cine va avea grijă de tine?

Încrederea noastră este în Allah, iar mila lui Allah coboară asupra noastră datorită actelor de caritate pe care le facem.

 Când cel puternic îl sprijină pe cel slab, când cel bogat are grijă de cel sărac.

Nu cum se întâmplă cel mai des acum. Oamenii profită de aceasta criză, prețurile cresc...ce înseamnă asta? Dacă credem că acest virus este rău, atunci ce spunem de ceea ce avem în suflete noi?

Așadar, acum este nevoie să ne unim mai mult decât am fost înainte.

 Profetul Muhammad (salla Allahu alahi ua sallam) a spus: Nu veți crede până când nu veți dori pentru cel de lângă voi ceea ce vă doriți pentru voi înșivă.

(Relatat de Muslim)





Prin urmare acum este timpul sa le dăm întâietate celorlalți pentru că acesta este Islamul. Acesta este lucrul care aduce Mila și Mulțumirea lui Allah, nu fiind egoist. Cum se spune trebuie sa luam taurul de coarne, în același timp trebuie să luam acest virus de coarne și să îl tratăm ca atare întorcându-ne la Allah.

Să realizăm cum Allah arată puterea Lui printr-un singur Virus, așa că acum trebuie să ne întoarcem la Allah mai mult ca oricând.


Tauba- să ne cerem iertare de la Allah- istighfar, acte de caritate- să dăm întâietate celor în nevoie înaintea noastră, să fim respectuoși, să fim milostivi și nu în ultimul rând este o datorie a noastră a tuturor să răspândim liniște și pace în comunitatea în care trăim. Așadar vei fi întrebat de orice mesaj răspândești de pe telefonul tău dacă nu ai verificat sursa- deoarece în aceste zile oamenii sunt panicați și nu vei face altceva decât sa îi neliniștești și mai tare.


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate