islam4ro
Trecutul nu se va mai întoarce niciodată

A insista îndelung asupra trecutului înseamnă a irosi prezentul. Zilele de ieri au trecut şi nu se mai întorc, şi nu vei obţine nimic dacă vei sta să le analizezi...

           Trecutul nu se va mai întoarce niciodată 


Gândindu-te mereu la trecut şi la tragediile sale, te expui unei forme de demență – o boală care distruge voinţa de a trăi în prezent. Cei ce au un scop precis în viaţă au pus deoparte şi au uitat evenimentele din trecut, care nu vor mai vedea niciodată lumina, deoarece acestea ocupă un loc întunecat în cotloanele minţii. Episoadele din trecut sunt încheiate; tristeţea nu le poate îndrepta, melancolia nu le poate schimba, iar depresia nu va învia nicodată trecutul. Acest lucru se datorează faptului că trecutul este non-existent.

 Nu trăi în coşmarurile trecutului sau în umbra a ceea ce ai pierdut. Salvează-te de apariţia fantomatică a trecutului. Crezi că poţi întoarce soarele în locul de unde a răsărit, copilul în pântecul mamei sale, laptele în uger sau lacrimile în ochi? Insistând asupra trecutului şi asupra evenimentelor sale în mod constant, te pui într-o stare de spirit tragică şi îngrozitoare.

A insista îndelung asupra trecutului înseamnă a irosi prezentul. Când Allah a menţionat faptele neamurilor anterioare, El, Preaînaltul, a spus:

„Acest neam a trecut.” (Coran 2:134)

Zilele de ieri au trecut şi nu se mai întorc, şi nu vei obţine nimic dacă vei sta să le analizezi, încercând să întorci roata istoriei. 

Persoana care trăieşte în trecut este ca cineva care încearcă să semene rumeguş. Din bătrâni se spune: „Nu scoateţi morţii din mormintele lor”.

 Tragedia noastră este că nu suntem capabili să facem faţă prezentului: neglijând frumoasele noastre castele, jelim după clădirile dărăpănate. Dacă fiecare om şi fiecare djinn ar încerca să aducă înapoi trecutul, în mod sigur nu ar reuşi. Totul pe pământ merge înainte, pregătindu-se pentru o vreme nouă – şi tot aşa ar trebui să faci şi tu.


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate