Umm Abdur Rahman
     Schimbarea începe de la tine

Nu vei fi niciodată învins de ceea ce spun alții despre tine ci vei fi învins de ceea ce tu îți spui ție însuți!

 


                                                          Schimbarea începe de la tine



Nu este mișcarea ceasului, atunci când orele trec , cea care aduce noutățile vieții,  ci este mișcarea minții tale…alegerile tale.


Vei auzi multe vorbe care nu-ți vor fi pe plac, lasă-le în urma ta, nu le da importanță. Dușmanii pe care îi vezi astăzi, nu-i vei mai vedea,- nu te va afecta vorba aruncată spre tine.


Aceasta este viața ta, și fiecare dintre noi trecem prin diferite schimbări, nu trebuie să te simți rușinat de schimbarea ta, cu toții ne aflăm în acest proces de transformare, spre ceva mai înalt. Haideți împreună să ajungem la acea înălțime și să nu dăm voie obiceiurilor noastre din trecut să ne oprească de la această transformare. 


Ceea ce ne face diferiți este această dorință de schimbare în mai bine, o dorință care trebuie să implice pasiune, curajul de a te ridica de jos și de a renunța la a mai sta în noroi. 



Cineva spunea: „ Am obosit să tot fac același lucru, dacă aș face același lucru la nesfârșit, aș rămâne în aceeași stare- nu aș înainta deloc.” 


Nu ai fi deschis acest articol dacă nu ai fi fost interesat  de schimbare, îți dorești să fi tu însuți și totuși altul decât cel care ești acum, să ai o altă atitudine, să judeci altfel, pentru că adevărata bătălie se dă în mintea ta, acolo se află marea bătălie, acolo ești pus la pământ, de acolo te ridici, cu ceea ce ai acolo mergi la job-ul tău, nu-ți poți înghiții mâncarea din cauza ei, zâmbești în fața celorlalți însă ei nu știu de focul care arde în mintea ta.  Nu are de-a face cu locul, nu are de-a face cu banii, nu are de-a face cu cei care te urăsc, nu are de-a face cu dușmanii tăi, sau cu cei care te bârfesc. Nu cu ei este bătălia ta, așadar nu-ți irosi resursele pe ceea ce oamenii spun despre tine pentru că nu ceea ce spun ei este important ci ceea ce îți spui tu ție însuți este important. 

Acest lucru îți va influența viața! 


Nu vei fi niciodată învins de ceea ce spun alții despre tine ci vei fi învins de ceea ce tu îți spui ție însuți!


Dacă îți dorești ceva trebuie să lupți pentru acel lucru! Să sacrifici din timpul tău, somnul tău, banii tăi, să dai totul...și cu voia lui Allah vei reuși!


Ceea ce vreau să vă spun astăzi este că evenimentele vor trece, dar asta nu înseamnă că ele ne vor schimba dacă nu vom face și noi un efort.  Degeaba cumperi o casă nouă dacă te muți în ea cu aceleași idei toxice. Și dacă crezi că într-un mod magic te vei schimba peste noapte, îmi pare rău să-ți dau vestea proastă că așa ceva nu se va întâmpla niciodată- tu trebuie să lupți pentru schimbare! 


O viață nouă vine dintr-o minte nouă și o nouă perspectivă de a privi viața. Nu poți păși spre viitor și mintea ta să rămână în trecut, nu poți lăsa vorbele celorlalți să te oprească să fii cine ești tu cu adevărat.


Una din marile lecții pe care viața ne-o dă este că nimic nu se schimbă în viața ta fără ca tu să faci  un efort- oricât de mic sau mare ar fi el. Nimic nu se va îndrepta în viața ta până când tu nu te vei îndrepta. Nu ține de circumstanțe, nu ține de noroc,  cu toții avem lucruri bune și mai puțin bune în viață, cu toții suntem încercați cu bine și rău, acest lucru este cât se poate de normal și se aplică fiecăruia dintre noi însă importantă este atitudinea ta în fața acestor încercări. 


Dacă dorești să schimbi ceva, în primul rând trebuie să te schimbi tu. 


Atunci când tu te vei schimba, totul se va schimba. Dacă vrei să ai parte de bunătate, trebuie să oferi tu mai întâi bunătate, trebuie să fii focusat pe tine mai mult decât ești  focusat pe altcineva în procesul acestei schimbări. Trebuie să dai valoare oamenilor.


Acum, fă un pas înapoi și privește viața ta.  


Cum o poți îmbunătății?
Fii sincer cu tine, în orice aspect al vieții.
Ce poți face să fie mai bine?
Dacă ai această sinceritate, cu siguranță vei avea multe de îndreptat în viața ta.



Elimină din viața ta tot ceea ce te împiedică să fii mai bun!

Poate fi televizorul, pot fi oameni, pot fi obiceiuri nesănătoase, tu știi cel mai bine, însă fii sincer cu tine.

Vorbim de viața ta, de viața ta, nimic nu este mai important decât viața ta, despre viața ta vei fi întrebat în ziua judecății. Fii sincer cu tine- fii curajos, pășește spre viața pe care ți-o doreai întotdeauna indiferent dacă acest lucru nu este dorit de cei care nu au o dragoste sinceră față de tine.


Calea spre succes este grea, însă nu imposibilă.


Citește mai mult, meditează la ceea ce te înconjoară mai mult, învață mai mult , apropie-te de Dumnezeu mai mult- acestea sunt lucrurile care te vor ajuta în viață.


Curaj, continuă pe drumul tău...


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate