islam4ro
Păstreaza-ţi propria personalitate

Fii aşa cum ai fost creat și nu-ți schimba vocea sau mersul. Cultivă-ţi personalitatea, urmând ceea ce spune revelaţia, şi nu-ți irosi existenţa imitându-i pe alţii ...

Păstreaza-ţi propria personalitate

Nu încerca să te transformi în ceea ce nu ești; nu imita alte persoane. Mulţi sunt cei care se fac că-și uită propriile lor voci, mişcări, idiosincrasii, şi obiceiuri, cu scopul de a le imita pe ale altora. Printre consecinţele unui astfel de comportament se numără artificialitatea, nefericirea şi distrugerea propriei personalităţi.

De la Adam (alaihi salam – Pacea fie asupra sa) până la ultimul copil născut, nu există doi oameni care să arate exact la fel. De ce atunci ar trebui ei să aibă acelaşi comportament şi aceleaşi gesturi?

Ești unic – nimeni nu a mai fost ca tine în trecut şi nimeni nu va mai fi ca tine în viitor. Ești total diferit de X sau Y, aşa că nu-ți impune să urmezi sau să imiţi orbește alţi oameni. Mergi înainte având propria ta personalitate şi propriul tău temperament. 

„Şi a cunoscut fiecare seminţie locul său de băut.” (Coran 2:60)

„Fiecare are o direcţie spre care se îndreaptă. Voi însă întreceţi-vă la faptele bune.” (Coran 2:148)

Fii aşa cum ai fost creat și nu-ți schimba vocea sau mersul. Cultivă-ţi personalitatea, urmând ceea ce spune revelaţia, şi nu-ți irosi existenţa imitându-i pe alţii şi privându-te de propria ta individualitate.

Gusturile şi preferinţele tale îți sunt specifice şi vrem ca tu să rămâi aşa cum ești, mai ales pentru că acesta este modul în care ai fost creat şi acesta este modul în care noi, ceilalţi, te ştim. Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus:

„Şi niciunul dintre voi să nu îi imite pe alţii.”

În ceea ce priveşte caracteristicile, oamenii sunt ca și copacii şi plantele: dulci şi amari, înalţi şi scunzi, şi aşa mai departe. Frumuseţea şi valoarea ta stă în modul în care reuşesti să-ți păstrezi starea naturală. Culorile noastre variate, limbile, talentele şi abilităţile, sunt semne venite de la Creatorul nostru, Cel Atotputernic, Glorios, aşa că nu înceta să ai încredere în ele.


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate