islam4ro
Nu te aştepta la recunoştinţă din partea nimănui

...nu te agita dacă dai cuiva un stilou în dar şi el îl foloseşte pentru a te satiriza, sau dacă dai cuiva un baston pentru a se sprijini şi el te loveşte cu acesta.

Nu te aştepta la recunoştinţă din partea nimănui


Allah i-a creat pe robii Lui astfel încât ei să-L adore şi să-L pomenească, şi El le-a oferit mijloacele de subzistență pentru ca ei să-I fie recunoscători. Cu toate acestea, mulţi nu L-au adorat numai pe El, şi masele nu îi sunt recunoscătoare Lui, ci altora, deoarece caracteristica nerecunoştinţei este larg răspândită printre fiinţele umane. Deci, să nu fii consternat când vei vedea că alţii uită ajutorul oferit de tine sau ignoră bunătatea ta. Unii oameni s-ar putea chiar să te dispreţuiască şi să te considere duşmanul lor pentru simplul motiv că ai fost bun cu ei.

„Şi ei nu au alta a reproşa în afară de aceea că Allah - ca şi Profetul Său – i-a fãcut bogaţi cu harul Lui” (Coran 9:74)

În paginile istoriei, care se tot repetă, este scrisă şi povestea unui tată şi a fiului său: cel dintâi l-a crescut, l-a hrănit, l-a îmbrăcat şi l-a învăţat; uneori el stătea treaz nopţile pentru ca fiul său să poată dormi, rămânea flămând, pentru ca fiul său să aibă ce mânca şi se chinuia, pentru ca fiul său să trăiască o viaţă mai bună. Şi când fiul a crescut mare şi puternic, el l-a răsplătit pe tatăl său cu neascultare, lipsă de respect şi dispreţ.

Așadar, nu te întrista dacă ești răsplătit cu ingratitudine pentru binele pe care l-ai făcut. Bucură-te, știind că vei fi recompensat de Cel Care are la discreția Sa avuții nemărginite. 

Aceasta nu înseamnă că ar trebui să nu mai fii bun cu ceilalţi, ideea este să fii pregătit  mental pentru a face faţă ingratitudinii.

Împlinește acte de caritate căutând mulțumirea lui Allah, și prin această atitudine vei  avea succes. Persoana nerecunoscătoare nu-ți poate face niciun rău: mulțumește-i lui Allah că acea persoană este cea nedreaptă şi că tu ești slujitorul Său ascultător. De asemenea, ia aminte că mâna care dă este mai bună decât mâna care primeşte.

„Noi vă hrănim pentru a dobândi Faţa (mulțumirea) lui Allah şi nu voim de la voi nici răsplată, nici mulţumire!” (Coran 76:9)

Mulţi oameni se arată şocaţi de natura nerecunoştinţei altora, ca şi cum ei nu au citit niciodată acest verset sau altele asemănătoare lui:

„Atunci când pe om îl loveşte o nenorocire, el Ne cheamă pe Noi, de este el culcat pe o parte, aşezat jos sau în picioare. Dar după ce l-am scăpat de nenorocire, el merge mai departe, ca şi cum nici nu Ne-ar fi chemat pentru nenorocirea care l-a lovit.” (Coran 10:12)

Prin urmare, nu te agita dacă dai cuiva un stilou în dar şi el îl foloseşte pentru a te satiriza, sau dacă dai cuiva un baston pentru a se sprijini şi el te loveşte cu acesta. Aşa cum am subliniat mai devreme, cele mai multe fiinţe umane sunt nerecunoscătoare Domnului lor, așadar ce așteptări pot avea niște oameni ca mine și ca tine de la comportamentul lor?


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate