Umm Abdur Rahman
Metode prin care îți poți îmbunătății calitatea vieții

Trebuie să ai răbdare cu cei din jurul tău, mai ales cu cei cu care locuiești. Încearcă să le fii un sprijin și arată-le acest lucru ori de câte ori ai ocazia.

Metode prin care îți poți îmbunătății calitatea vieții


Assalamu alaikom,  pe scurt vă vom da niște sugestii despre cum v-ați putea îmbunătății calitatea vieții. De reținut este faptul că trebuie să pui în practică aceste sugestii cel puțin o lună, și chiar dacă îți scapă o zi două- nu renunța. Ține o evidență pe un caiet sau o foaie in șa Allah (cu voia lui Allah).


  1. Întărirea relației tale cu Dumnezeu (Allah).



Cum putem face acest lucru? Ei bine, luând în considerare că cele 5 rugăciuni zilnice sunt efectuate la timpul lor, un alt act de adorare pe care îl poți adăuga acestora este ruga înainte de intrare a  rugăciunii de Fajr. Înainte cu 30 de min măcar de rugaciunea Fajr- trezește-te și fă duaa.  Câteodată subhanAllah, nu avem toate cuvintele la noi sau nu putem să ne exprimăm și să-L preamărim pe Allah așa cum este mai frumos, așadar îți poți pregăti pe un caiet rugile pe care dorești să le faci zilnic și poți lua aceste rugi din Hisnu al Muslim. Cartea Rugile și Pomenirile musulmanului.




După rugăciunea de Fajr dacă te mai pui în pat poți medita și poți aduce mulțumiri lui Allah pentru fiecare lucru bun din viața ta și pentru fiecare test care te-a adus mai aproape de El.







  1. Întărește relația ta cu familia și cei din casa ta.

Trebuie să ai răbdare cu cei din jurul tău, mai ales cu cei cu care locuiești. Încearcă să le fii un sprijin și arată-le acest lucru ori de câte ori ai ocazia.



  1. Fă sport.

Este bine să ai o activitate fizică de cel puțin 3 ori pe săptămână. 


  1. Fii organizat!

Nu lăsa evenimentele să te conducă. Tu trebuie să conduci evenimentele. Fă-ți un plan, o rutină zilnică din momentul în care te trezești. Lucuri simple dar pe care să le faci cu drag și să realizezi ceea ce faci. De fapt unul din pașii importanți spre vindecare este să realizezi și să faci cu pasiune  toate lucrurile pe care le faci. Chiar și lucrurile simple de ex, spălatul pe dinți, aranjatul patului, o vorba bună în fiecare dimineață, dacă le faci cu pasiune și mulțumire vor fi benefice pentru mintea ta. 



  1. Oferă-ți timp și ție- fă ceea ce îți place.
  2. Nu uita de adkarul de dimineață și seară- îl poți găsi în Hisnu al Muslim

     7. Mânăncă sănătos și nu îți umple stomacul.

De asemenea dacă dorești să ai o noapte liniștită nu mânca cel puțin cu 3-4 ore înainte de culcare, sau servește ceva ușor care să nu îți îngreuneze digestia.

      8. Nu uita ruga înainte de culcare.

Bismika Allahuma Amutu ua ahya

În Numele Tău, O Allah trăiesc și mor!


De asemenea, în fiecare noapte când era vremea de culcare Profetul (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) își unea palmele scuipa în ele(o formă de suflat, în mare parte era format din aer și doar puțină salivă) și recita ultimele 3 Capitole din Coran de 3 ori.


Qul hua Allahu ahad…

Qul audhu birabin nas...

Qul audhu birabil falaq…


Și după fiecare recitare a acestora își ștergea pe cât posibil tot corpul cu palmele, începând cu capul și fața și apoi restul corpului.


Profetul (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a mai zis: Recită Ayatul Kursy până la sfârșitul versetului  pentru că te vei afla sub protecția lui Allah și niciun rău nu te va atinge până dimineața.


Jazakum Allahu khairan!


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate