islam4ro
Mărturisirea de credinţă şi rugăciunea noului musulman care nu cunoaşte limba arabă

Îţi urez un călduros bun venit. Am fost cuprins de fericire când am citit întrebarea ta, printre cele zece întrebări sosite astăzi...


Întrebare:

Am citit numeroase articole de pe pagina  dumneavoastră  de Web care oferă sfaturi nemusulmanilor. Eu cred că nu există niciun alt dumnezeu în afară de Allaah (Unicul Dumnezeu) și cred că Muhammad este cel din urmă profet. Istoria susține această afirmaţie. Întrebarea mea este: Cum pot face mărturisirea de credinţă (șahada) dacă nu cunosc limba arabă? Cum pot împlini cele cinci rugăciuni zilnice (salah) fără a înţelege limba arabă? Şi, la final, este necesar să-mi schimb numele?


Răspuns:


Toată Lauda I se cuvine lui Allaah.

Către cel care adresează această întrebare, cu drag...


 Îţi urez un călduros bun venit. Am fost cuprins de fericire când am citit întrebarea ta, printre cele zece întrebări sosite astăzi, în ora precedentă, şi aceasta mi-a fost cea mai dragă întrebare. Acesta nu este un lucru de mirare, căci ar fi oare cu putinţă ca inimile noastre să nu se înveselească şi să nu se deschidă în faţa unui om înţelept care a descoperit singur şi a acceptat adevărul – care doreşte să îmbrăţişeze islamul şi întreabă despre paşii ce urmează?

Fiecare aspect care îţi ridică dificultăţi, este, de fapt, un lucru uşor, şi care are o rezolvare simplă, cu voia lui Dumnezeu (in șa Allaah), aşadar să luăm fiecare lucru, pe rând:

Primul: Tot ceea ce este necesar, pentru ca tu să poţi îmbrăţişa islamul chiar acum, în momentul în care citeşti aceste rânduri, este să rosteşti al-șahadatain, sau dubla mărturisire de credinţă, atât cât poţi de bine. Pronunţia corectă a literelor limbii arabe nu este necesară, şi, pentru a-ţi fi de ajutor, iată textul transliterat:

Aș-hadu an la ilaaha illallah (Mărturisesc că nu există nicio divinitate demnă de adorare în afară de Allaah) 
Ua aş-hadu ana Muhammadur rasulullah (Mărturisesc că Muhammad este Trimisul lui Allaah)

După rostirea lor, grăbeşte-te şi fă un duș, pentru a te curaţi, şi pregăteşte-te pentru a împlini rugăciunile zilnice, care vor deveni obligatorii din momentul în care ţi-ai declarat credinţa.

Al doilea: Dacă nu ai învăţat încă modul de a efectua rugăciunea, şi elementele sale caracteristice (i.e. cel puţin mişcările şi pozițile), anexat acestui mesaj vei găsi descrierea rugăciunii, pe care o poţi învăța. Pentru început, ceea ce tu trebuie să rosteşti, la începutul rugăciunii şi între toate posturile este “Allaahu akbar” (cuvinte folosite pentru a-L preamări pe Allaah). În timp ce stai drept, în timpul plecăciunii, prosternării şi statului în şezut, trebuie să spui “subhan Allaah, ualhamdulillah, ua la illaha ilallahu ua Allahu akbar.” (Mărire lui Allaah, lauda şi mulţumire lui Allaah, nu există nicio divinitate în afară de Allaah, şi Allaah este cel mai Măreţ şi Preamărit). Apoi întoarce-ţi capul către dreapta, iar apoi către stânga, spunând de fiecare dată “assalamu alaikum.”

Îţi este permis să împlineşti rugăciunea astfel, până când înveţi şi memorezi lucrurile pe care trebuie să le spui în fiecare poziție din timpul rugăciunii.

Cel de-al treilea: Nu este nevoie să îţi schimbi numele, ba chiar mai mult, o serie de învăţaţi dintre  musulmanii de demult şi dintre cei din zilele noastre, au declarat că numele tău cu care te-ai prezentat aparţinea unuia dintre profeţi.

Îl rog pe Allah să te ajute şi să pună pentru tine uşurinţă în fiecare lucru, şi să îţi ofere binecuvântarea islamului şi perseverenţa de a adera la acesta. Îţi stăm la dispoziţie pentru a-ţi oferi explicaţii sau ajutor în rezolvarea oricărei probleme sau dificultăţi pe care le întâmpini, şi a-ţi oferi ajutor şi sprijin atât cât ne stă în putinţă.

Islam Q&A


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate