https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/
Într-adevăr, prin pomenirea lui Allah se liniştesc inimile 

Pomenirea lui Allah este paradisul Său pe pământ, şi cine nu îi află tainele nu va intra în paradisul Vieţii de Apoi.

Într-adevăr, prin pomenirea lui Allah se liniştesc inimile 

„Căci prin pomenirea lui Allah se liniștesc inimile.” (Coran 13:28)

Adevărul este iubit de Allah şi este ca o soluție dezinfectantă pentru inimă. Nu există nicio faptă care să ofere plăcere mai mare sufletului, sau care să aibă rasplată mai mare, decât pomenirea lui Allah.

„Pomeniţi-Mă pe Mine şi o să-Mi aduc aminte de voi!” (Coran 2:152)

Pomenirea lui Allah este paradisul Său pe pământ, şi cine nu îi află tainele nu va intra în paradisul Vieţii de Apoi. Pomenirea nu este doar un refugiu sigur de problemele şi grijile acestei lumi, ci este și calea scurtă şi uşoară pentru a obţine succesul sigur. Citește diversele texte care se referă la pomenirea lui Allah, și îi vei putea aprecia beneficiile.

Atunci când îl pomenești pe Allah, norii îngrijorării şi ai temerilor sunt alungaţi şi munţii de probleme sunt spulberaţi.

Nu ar trebui să fim surprinşi când auzim că oamenii care îl pomenesc pe Allah au un trai senin. Ce este cu adevărat surprinzător este cum reușesc cei neglijenţi şi indiferenţi să trăiască fără să-L pomenească.

„Ei sunt morţi, nu sunt vii, şi ei nu ştiu când [oamenii] vor fi înviaţi!” (Coran 16:21)

O, tu, cel care te plângi de nopţi nedormite şi te afli într-o stare de şoc din cauza nenorocirii ce s-a abatut asupra ta, cheamă Numele Lui cel Sfânt.

„Oare mai ştii tu pe altcineva cu asemenea Nume?" (Coran 19:65)

În măsura în care Îl vei pomeni pe Allah, inima ta va fi liniştită şi veselă. Pomenirea Lui presupune a depinde de El în totalitate, a căuta ajutor numai de la El, a nutri doar gânduri bune despre El şi a aştepta izbânda de la El. Într-adevăr, El este aproape atunci când este invocat, El aude atunci când este strigat şi răspunde atunci când este chemat, așadar smerește-te înaintea Lui şi cere-i Lui cu sinceritate. Rostește numele Lui frumos şi binecuvântat, şi spune că doar El este singurul demn de a fi adorat. Adu-I laude, cheamă-L prin ruga ta şi cere-I iertare; astfel vei găsi - cu voia lui Allah - fericirea, pacea şi desfătarea.

„Şi [ca urmare] Allah le-a dăruit lor răsplată în această lume şi bună răsplată în Lumea de Apoi, căci Allah îi iubeşte pe cei care fac bine [Al-Muhsinin].” (Coran 3:148)


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate