Umm Abdur Rahman
Importanța zâmbetului și a unei posturi drepte

Zâmbetul este contagios. de fapt el reduce stresul eliberând hormonul fericirii.

Am o întrebare pentru tine…


De câte ori zâmbești pe zi? O dată? De două ori, de trei ori? De 10, 15 ori? Știai că studiile spun despre copii că ei practic zâmbesc în jur de 400 de ori pe zi?

Zâmbetul este contagios. de fapt el reduce stresul eliberând hormonul fericirii.


Discutam într-o lecție anterioară despre schimbarea obiceiurilor proaste, și despre faptul că trebuie să ne schimbăm modul de gândire însă nu asta e totul. Nu ține doar de psihicul nostru ci și de fizicul nostru. Iar aceste schimbări pot produce rezultate imediate.



 Cineva povestea: „Într-o zi am observat pe când eram la job-ul meu că poziția corpului meu semăna cu a unui om care era obosit, trist, umerii erau căzuți, capul plecat înainte, iar fața îmi era încruntată. Odată ce am realizat acest lucru am început să fiu foarte atent la postura mea, în public dar și atunci când eram singur și imediat am simțit diferența. Am simțit imediat cum părerea mea despre mine s-a schimbat. M-am simțit mult mai confortabil, mai viu, și se pare că am devenit mult mai atractiv și în ochii celorlalți. Aveam postura dreaptă, umerii îndreptați, și un zâmbet pe buze.”



Este științific descoperit că omul nu poate să zâmbească și să fie trist în același timp.

Și să nu uităm că iubitul nostru Profet, Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) era o persoană care avea afișat un zâmbet mereu pe față, el nu era încruntat sau morocănos. Mai mult decât atât el a spus că zâmbetul este un act de caritate. Slavă lui Allah, cât de simplu este să câștigăm munți de hasanat. 


Așadar  îți propun un exercițiu, pentru o săptămână. Propune-ți să zâmbești în fiecare zi, și să-ți verifici postura, oriunde te-ai afla, în fața laptopului, la masă, sau chiar și acum, trage aer în piept, îndreaptă-ți spatele, trage umerii în spate și zâmbește. 


What You Need to Know About Bad Posture and Great Tips


Cum e? 


Nu-i așa că starea ta s-a schimbat? Ei bine, nu trebuie să te oprești aici, trebuie să o faci până când aceasta va deveni obișnuință și vei vedea că încrederea în tine va crește și vei fi o prezență plăcută și pentru cei din jurul tău.


Curaj, vei reuși in șa Allah... 

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2021/09/importanta-zambetului-si-unei-posturi.html





Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate