Umm Abdur Rahman
Importanța tăcerii. Partea 1

Tăcerea nu este goală, ci este plină de răspunsuri! Spunând prea multe lucruri despre noi ne poate afecta viața personală...

                                                                                                  Importanța tăcerii 

                                                                                                                           Partea1.




Tăcerea este un dar de la Allah- Unicul Dumnezeu, un dar, cu care unii sunt înzestrați și un dar care poate fi câștigat pe parcursul vieții. 

Se pare că de cele mai multe ori problema pe care o avem cu noi înșine ca și ființe umane este că spunem lucruri care nu trebuie spuse. Cu toții avem această problemă la un moment dat,  iar de cele mai multe ori motivele pentru care facem acest lucru sunt următoarele:

  1. Să-i facem pe cei din jurul nostru să creadă că noi suntem importanți
  2. Să părem interesanți și să-i înjosim pe ceilalți
  3. Să-i forțăm într-un fel sau altul pe ceilalți să ne respecte


Căutăm refugiu la Allah de toate aceste lucruri!



Suntem pregătiți să spunem ceea ce credem noi că ne va ridica statutul în ochii oamenilor, iar în acest proces spunem lucruri pe care nu ar trebui să le spunem.


-V-ați gândit vreodată la importanța tăcerii?

-V-ați gândit vreodată la motivul pentru care am fost dăruiți cu creier?


Ne-a fost dat acest creier să alegem momentele în care trebuie să spunem ceea ce avem acolo stocat.

Da, viața poate fi câteodată grea, iar situațiile în care suntem puși ne pot depăși și astfel ne pot afecta logica și gândirea rațională, însă Slavă lui Allah, nu există situație fără scăpare.


Spunând prea multe lucruri despre noi ne poate afecta viața personală, însă fiind misterios îi vei împinge pe ceilalți să caute să te cunoască, să-și dorească să câștige prietenia ta.


Probabil vei fi pus în situații în viața ta în care cineva v-a striga la tine- tu trebuie să-ți păstrezi calmul și să păstrezi tăcerea.

 

Profetul Muhammad(pacea și binecuvântarea lui ALlah fie asupra sa) făcea astfel și mai mult decât atât el a spus: „Oricine crede în Allah și în Ziua de Apoi, să spună ceva bun, ori să rămână tăcut”.


Făcând astfel nu faci o favoare oamenilor ci îți faci ție o favoare.


Mergi mai departe spre țelurile tale, în liniște. 


Cunoaștem expresia: „ce-i în guşă şi-n căpuşă.” O persoană fără minte spune tot ceea ce are pe limbă. Nu trebuie să rostim ceea ce avem în minte mereu. Câteodată vorbele noastre lovesc, îi pun la pământ pe oameni, îi înjosesc. Noi nu trebui să facem asta, ci trebuie să trecem gândurile noastre printr-un filtru înainte de a le elibera prin rostirea lor.



Practică tăcerea și acest lucru îți va schimba viața. Îți va da putere! Te va ridica pe culmi și vei avea timp să- asculți și pe ceilalți. Lasă oamenii să tânjească după cuvintele tale inspiraționale și drepte.



Jazakum Allahu khairan!

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2021/09/practica-tacerea-si-acest-lucru-iti-va.html


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate