https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/
Găsește-ți alinarea amintindu-ți de cei nefericiţi

Găsește consolarea gândindu-te la cei care o duc mai rău decât tine; să ştii că această viaţă este ca o închisoare pentru cei credincioşi, un drum plin de durere şi tristeţe

Găsește-ți alinarea amintindu-ți de cei nefericiţi


Privește în jurul tău, la dreapta şi la stânga. Nu îi vezi pe cei bolnavi şi pe cei nefericiţi? Fiecare casă este vizitată de jale şi lacrimi curg pe fiecare obraz.

Cât de multe necazuri şi cât de mulţi oameni îndură răbdători? Nu ești singurul aflat în necaz, iar necazul tău este mic în comparaţie cu cele ale altora. Cât de mulţi oameni bolnavi stau imobilizaţi la pat ani de zile, în timp ce suferă de dureri de nedescris?

Cât de mulţi nu au văzut lumina soarelui de ani de zile fiind închişi în teminţe, neavând cunoştinţă de nimic afară de cele patru colţuri ale celulei lor?

Cât de mulţi bărbaţi şi femei şi-au pierdut copiii dragi, în fragedă pruncie?

Cât de mulţi oameni sunt necăjiţi sau chinuiţi?

Găsește consolarea gândindu-te la cei care o duc mai rău decât tine; să ştii că această viaţă este ca o închisoare pentru cei credincioşi, un drum plin de durere şi tristeţe. Dimineaţa castelele mişună de locuitori, apoi într-o clipă, loveşte dezastrul, şi ele devin goale şi pustii. Viaţa poate fi paşnică, organismul sănătos, averea abundentă şi copiii sănătoşi; şi totuşi, în doar câteva zile, sărăcia, moartea, izolarea şi boala le pot înlocui. 

„Voi locuiţi în sălaşurile celor care au fost nelegiuiţi faţă de ei înşişi şi vi s-a arătat vouă limpede ce am făcut cu ei. Şi v-am dat vouă pilde.” (Coran 14:45)

Trebuie să te adaptezi situațiilor, precum şi cămila cu multă experienţă, care poate, atunci când este necesar, să îngenuncheze pe o stâncă. Trebuie să compari necazurile tale cu necazurile celor din jurul tău şi cu ale celor care au trăit înainte de tine. Ar trebui să-ți dai seama că ești într-o situție mai bună decât ei şi că ai fost atins doar de niște mici necazuri. Deci, laudă-L pe Allah pentru bunătatea Lui, fii recunoscător pentru ceea ce El ți-a lăsat, caută răsplăta Lui pentru ceea ce El a luat şi caută alinare gândindu-te la cei nefericiţi.

Un exemplu perfect este Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa). Pe capul său au fost aruncate măruntaiele unei cămile; piciorul i-a sângerat; faţa i-a fost rănită; a fost ţinut captiv într-o trecătoare a unui munte, până când a trebuit să se hrănească cu frunzele copacilor; a fost alungat din Mecca; dintele din faţă i-a fost rupt în luptă; soţia lui nevinovată a fost acuzată de fapte necuviincioase; şaptezeci dintre companionii lui au fost ucişi; a suferit moartea fiului său şi a majorității fiicelor sale; şi-a legat o piatră în jurul abdomenului pentru a diminua durerile cauzate de foame; a fost acuzat că este poet, magician, ghicitor, nebun şi mincinos, toate în acelaşi timp. Cu toate acestea, Allah l-a protejat pe toată durata acestor grele încercări şi necazuri. Profetul Zaharia a fost ucis, Profetul Ioan a fost omorât, Profetul Moise a fost atins de mari încercări, Profetul Avraam a fost aruncat în foc (Pacea fie asupra lor) şi imamii dreptăţii i-au urmat pe această cale. ‘Omar a fost asasinat, la fel ca şi ‘Othman şi ‘Ali (Allah să fie mulţumit de ei). Mulţi dintre învăţaţii din trecut au fost biciuiţi, închişi sau torturaţi.

„Sau aţi socotit că veţi intra în Rai înainte de a se fi abătut asupra voastră încă asemenea celor [care s-au abătut] asupra celora care au fost înainte de voi? I-au lovit nenorociri şi iar nenorociri şi au fost zgâlţâiţi [...]” (Coran 2:214)


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate