Um Abdur Rahman
Găsește părțile pozitive în lucrurile negative

Am pierdut mulți oameni cu acest virus, însă viața merge mai departe, nu suntem fericiți pentru acest lucru, dar nici nu ne oprește să funcționăm așa cum trebuie, deoarece este o

Dragi frați și surori, atunci când apare în calea noastră ceva negativ, este imperios necesar să ne uităm la partea pozitivă din acel lucru dacă suntem credincioși. Acest lucru face parte din binecuvântările lui Allah. De exemplu dacă ai o problemă de sănătate trebuie să privești dincolo de aceasta și anume la ceea ce ai sănătos totuși. Dacă de pildă ai o migrenă, îi poți mulțumi lui Allah Preaînaltul ca nu ai altceva mai grav, la vreun organ. Dacă ți-ai pierdut vederea la un ochi, trebuie să-i mulțumești lui Allah că nu ți-a luat vederea de la ambii ochi. Dacă ai pierdut un picior trebuie să-i mulțumești lui Allah că nu i-ai pierdut pe amândoi și așa mai departe. 


Dacă ne acaparează tristețea, atunci nu vom fi în stare să vedem binecuvântările lui Allah asupra noastră. Dacă doar facem o căutare pe google putem vedea alții care nu au câte avem noi însă cu toate acestea ei duc vieți normale și sunt fericiți. Sunt oameni care nu au picioare sau orice alt fel de alt handicap dar sunt ok, îi vezi zâmbind și făcând lucruri minunate. Sau mai există alții care și-au pierdut un deget și au ajuns să ia medicamente pentru depresie în loc să ia pentru afecțiunea în sine.


Gândiți-vă acum în zilele noastre cu acest virus. Suferim cu toții, însă trebuie să-i mulțumim lui Allah că nu i-a afectat pe cei dragi nouă, că nu ne-a afectat pe noi, că totuși avem  ce mânca pe când alții nu au. Ferice de cel care folosește această izolare spre binele lui și întru mulțumirea lui Allah, făcând rugăciunile obligatorii în congregație cu toată familia, postind, petrecând timp de calitate cu copii, soția, soțul etc.


 

Prin urmare, dacă crezi în Allah, și această credință este sinceră și corectă, trebuie să faci parte din acel grup de oameni care găsesc părțile pozitive în lucrurile negative. Dacă un hoț intră în casa ta poți să-i mulțumești lui Allah că acel hoț doar a furat, el nu ți-a bătut familia, nu a omorât pe nimeni, nu a furat tot ceea ce aveai etc.


Un alt lucru foarte important este să ne rugăm pentru ceilalți. Amintiți-vă că atunci când ne rugăm pentru cineva, îngerii se roagă pentru noi, spunând- O Allah, oferă-i și lui sau ei asemenea. Cei care se îngrijesc de cei din jur au cea mai frumoasă viață. Vrei să fii fericit? Ajută-i pe ceilalți. Vrei să fii trist? Fii egoist!


Împărtășiți vești bune și încurajați oamenii să aibă speranțe!


Dați-mi voie  să fac o paralelă la ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Gândiți-vă la un joc de fotbal. Dacă într-un meci se accidentează un jucător și nu mai poate juca, meciul merge mai departe, cu el sau fără el, așa trebuie și în viață, am pierdut  mulți oameni cu acest virus, însă viața merge mai departe, nu suntem fericiți pentru acest lucru, dar nici nu ne oprește să funcționăm așa cum trebuie, deoarece este o datorie a noastră să mergem mai departe.


Fie ca Allah să ne binecuvânteze cu înțelepciune și să ne întărească credința!


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate