Um Abdur Rahman
Dragostea pentru Dumnezeu

Ibn Al Qaiym( Allah să aibă milă de el) a spus: „Pentru dragostea lui Allah ar trebui ca cei care se întrec să se întreacă. El este hrană pentru suflet și încântare pentru ochi!

                                                                                                                        Dragostea pentru Allah


In șa Allah (cu voia lui Allah) dragi frați și surori astăzi vom vorbi despre un sentiment care odată implementat ne va ajuta să avem o viață mai bună, o rugăciune mai bună, un caracter mai frumos ș.a.m.d.

Despre acest sentiment Ibn Al Qaiym( Allah să aibă milă de el) a spus: „Pentru el ar trebui ca cei care se întrec să se întreacă. El este hrană pentru suflet și încântare pentru ochi!”


Și acest sentiment este Iubirea. Relația unor oameni cu Allah este că ei stau departe de ceea ce El subhana wa Taala a poruncit să stea departe pentru a scăpa de Focul Iadului. Acest lucru este corect, însă nu este totul nu este suficient să avem doar această intenție. Așadar, trebuie să facem toate aceste lucruri și pentru că îl iubim pe Allah Preaînaltul.


Allah spune în Coran:


„...Allah va aduce [în locul lui] un popor [de oameni] pe care-i iubește și care-L iubesc pe El…”  


(Coran 5: 54)


Cu toții Îl iubim pe Allah Preaînaltul și cu toții ne rugăm să câștigăm dragostea Lui, fie ca Allah să ne facă dintre cei care au câștigat Iubirea Lui.


Se întâmplă ca uneori să întâlnim persoane de care am auzit, sau care le-am urmărit la Tv sau pe rețelele de socializare și să aveam niște emoții puternice. Însă când stăm în rugăciunea noastră nu există emoții, nu avem niciun sentiment de dragoste. De ce? De ce se întâmplă acest lucru?

 Nu este oare Allah cel pe care Îl iubim cel mai mult? Nu este El cel mai drag inimii noastre?


Dragostea lui Allah Preaînaltul este liniștea sufletească și pacea interioară pe care o simțim.


Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) ne-a spus că pentru a simți dulceața credinței trebuie să-L iubim pe Allah și pe mesagerul Său mai mult decât pe oricine altcineva.


SubhanAllah- Cât de măreț este Allah!, este oare Allah și mesagerul Său cei mai dragi inimii tale?


Dragi frați și surori, pentru a afla răspunsul la această întrebare trebuie să te uiți la intențiile și faptele tale. Atunci când dorești să faci un lucru de pildă, care este intenția ta? Să-L mulțumești pe Allah?  Este oare mulțumit Allah de job-ul (slujba) pe care îl am? Cel sau cea cu care urmează să mă căsătoresc este pe calea lui Allah Preaînaltul? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt pozitive atunci vei ști că da, Allah și mesagerul Său sunt mai dragi ție decât oricine altcineva.


Îmi doresc să am acel sentiment de iubire dar cum îl pot obține?


Acest lucru se poate dobândi în general prin 3 feluri:


  1. Iubim pe cineva datorită frumuseții sale
  2. Iubim pe cineva datorită caracterului exemplar
  3. Iubim pe cineva din cauza lucrurilor pe care le face pentru noi


Haideți să le luăm rând pe rând in șa Allah (cu voia lui Allah)




1.Iubim pe cineva datorită frumuseții sale




Din natura sa omul este atras de frumusețe. 


Ibn Al Qayim (Allah să aibă milă de el) a spus:

 Este îndeajuns să realizăm frumusețea lui Allah știind că toată frumusețea care există în această lume și în lumea de Apoi este creată de El.


SubhanAllah- Cât de măreț este Allah!

Nu este așa? Când privim la natură, la munți, la ocean, la cascade ș.a.m.d ne îndrăgostim de această imagine. Dacă această peisaj te lasă aproape fără aer, îți poți imagina cum este Cel care a creat-o? 


SubhanAllah- Cât de măreț este Allah!

 

Ibn Al Qayim  (Allah să aibă milă de el) a mai spus: Dacă toată omenirea ar fi avut frumusețea profetului Iosef (pacea fie cu el) - care știm că este una dintre cele mai frumoase creații ale lui Allah, ar fi fost ca și lumina unei lumânări în fața luminii soarelui. Așadar imaginați-vă cât de frumos este Allah- Dumnezeu- Creatorul. Și noi, stăm în fața acelei frumuseți. Simți iubirea? O simți? SubhanAlah - Cât de măreț este Allah!

 

Nici munții nu au putut rezista în fața frumuseții Sale. Aduceți-vă aminte de povestea lui Moise (pacea fie cu el) când i-a cerut lui Allah să-L vadă. Iar Allah s-a arătat munților și aceștia s-au prăbușit în fața frumuseții Sale iar Moise a leșinat la vederea prăbușirii munților. SubhanAlah - Cât de măreț este Allah!


Prin urmare, iubim pe cineva din cauza frumuseții sale, iar unul din Numele lui Allah este Al Jamil-  Cel mai Frumos! El este sursa frumuseții! 



2. Iubim pe cineva datorită caracterului exemplar




Iubim o persoană de exemplu pentru că este generos și blând. Allah Preaînaltul are cele mai frumoase atribute. El este Cel mai Bun, Cel mai Blând, Protectorul, Susținătorul, Milostivul, Cel mai Îndurător,  SubhanAlah - Cât de măreț este Allah,  cunoaștem cu toții Numele și Atributele lui Allah.


El nu ne pedepsește imediat atunci când greșim, dacă ar face aceasta noi cu siguranță am fi dintre pierzători. Dar El, Preaînaltul  ne oferă șansă după șansă să ne căim și să ne îndreptăm. Deci Allah, are cele mai minunate atribute și nu există nimeni altcineva care să le dețină înafara Lui.




 3. Iubim pe cineva din cauza lucrurilor pe care le face pentru noi



Dacă cineva te tratează cu dragoste și grijă ce a-i simți pentru acea persoană? În mod firesc o vei iubi. Nu-i așa?

Dar, haideți să ne uităm la modul în care Allah ne tratează?


Allah Preaînaltul spune:  „Și de ați vrea să socotiți binecuvântările lui Allah voi nu le veți izbuti să le numărați…” (Coran 16: 17)


 SubhanAlah - Cât de măreț este Allah, ori de câte ori auzi acest verset oprește-te și meditează. Allah ți-a dăruit Islamul, credința (imaan-ul) văzul, auzul, mâncarea cu care te hrănești, casa în care locuiești, hainele pe care le îmbraci, educația pe care o ai, totul este de la Allah Preaînaltul, Allah spune în Coran în Surat al Naml că orice binecuvântare pe care o ai este de la Allah. Faptul că eu acum scriu aceste rânduri este ne’ama  de la Allah, o binecuvântare de la Allah. Așadar, cum de nu simțim iubirea pentru Allah Preaînaltul?  SubhanAlah - Cât de măreț este Allah. Nu numai că Îl iubim dar Îl iubim cel mai mult. Iar dacă Allah a avut grijă de noi și ne-a oferit toate aceste binecuvântări și urmează să-L întâlnim în rugăciune, rugăciune cu care El ne-a binecuvântat deoarece dacă ești dintre cei sau cele care efectuează rugăciunea ești dintre cei binecuvântați. Pentru că atunci când Allah iubește pe cineva îi pune ușurință în efectuarea actelor de adorare. Așadar urmează să-L  întâlnesc (în rugăciune) pe Cel care mi-a dăruit tot ceea ce am. Oare cum va fi acea întâlnire? Există un video, de fapt mai multe pe internet în care un leu  își revede stăpânii după ani de absență și sare în brațele lor de fericire oferindu-le iubirea lui. SubhanAlah - Cât de măreț este Allah- un animal sălbatic, are toate aceste sentimente pentru stăpânii lui, un animal sălbatic care este fioros prin natura lui a știut să aprecieze pe cei care l-au îngrijit. Cum rămâne cu aprecierea pe care noi, oamenii o avem față de Allah Preaînaltul?


Deci, iubim pe cineva pentru toate aceste 3 lucruri menționate, iar Allah nu numai că le îndeplinește pe toate ci le îndeplinește cu perfecțiune, Allah le îndeplinește pe toate trei cu perfecțiune, țineți minte acest lucru.


Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus:

Allah își îndreaptă Fața Sa spre robul Lui care se află în rugăciune atâta timp cât robul nu se îndepărtează de aceasta.


Nu uitați, atunci când stați în rugăciune stați în fața Celui care  vă iubește mai mult decât vă iubesc mamele voastre. Stați în fața Celui cu cele mai perfecte Atribute, dacă ar fi să avem aceste sentimente și emoții în timpul rugăciunii, Jur pe Allah (Uallahi) n-am mai dori ca acea rugăciune să se încheie.


Amintiți-vă acest lucru când rupeți postul și rugați-L pe Allah să nu îndepărteze binecuvântarea de a privi la Chipul Său în Viața de Apoi.


O Allah, nu lua de la noi această binecuvântare de a privi Chipul Tău în Paradis! Amin!


Jazakum Allahu khairan - Allah să vă binecuvânteze numai cu bine!


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate