Um Abdur Rahman
Cum să vedem testele din viața noastră?

Să nu devii atât de supărat pentru testul pe care îl ai astfel încât să ajungi să te îndoiești de Allah.

Să nu devii atât de supărat pentru testul pe care îl ai astfel încât să ajungi să te îndoiești de Allah.

Oamenii se întreabă: De ce oare Allah mă încearcă, poate că nu mă iubește! Ei bine, dacă aceasta ar fi motivul atunci El nu iubește pe nimeni pe acest pământ, deoarece cu toții suntem testați.  Chiar și cea mai iubită creație a lui Allah, Muhammad pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa, a fost testat mult mai puternic decât mine sau decât tine! De fapt,  e un semn că Allah te iubește!


Cineva ar spune: În ce sens ar fi un semn de iubire?

Îți voi spune…

De exemplu: Un prunc este născut în sânul unei familii bogate și puternice. El este norocos cu așa o avere. Are autoritate, nu-i lipsește nimic, are practic tot ceea ce își dorește. Trece cu succes prin școală, ajunge la facultate își ia examenele cu brio, ajunge un nume mare însă n-a cunoscut niciodată greutatea. Așa că Allah Preaînaltul spune: O supus al meu, vreau să vii mai aproape de Mine înainte ca moartea să te învăluie, vreau să renunți la obiceiurile tale rele, vreau sa devii mai bun, așa că te voi pune la încercare printr-un test mare, un accident grav,  din care și tu și familia ta veți scăpa cu viață.

Nu s-a întâmplat nimic cu sănătatea ta însă ai pierdut pe plan financiar, mașina ta a fost distrusă. Așadar atunci când te trezești trebuie să fii mulțumitor pentru că ești teafăr și tu și familia ta.

Oamenii ar putea spune: Off, noroc cu airbag-ul sau noroc că mașina mea e puternică și mare astfel încât am fost salvați și în acest fel se întorc la viețile lor de dinainte.

Allah atunci spune: Nu, te voi încerca cu altceva pentru că acest test nu te-a apropiat de Mine!

Ceea ce tu trebuia să faci este să spui Alhamdulilah- Toată Lauda I se cuvine lui Allah și să te grăbești la rugăciune și să-i mulțumești lui ALlah pentru ca te-a salvat pe tine și pe familia ta și să te îndrepți, să-ți îndrepți faptele tale și comportamentul tău.

Astfel după un test, o nenorocire, întreabă-te: M-a schimbat acest test în bine? Dacă da, atunci a fost doar un imbold din partea lui Allah, să te ajute sa devii mai bun.
Dar dacă acest test te-a făcut ignorant și arogant  și nimic pozitiv nu s-a întâmplat legat de actele tale de adorare și de fapte. Atunci probabil a fost o pedeapsă din partea lui Allah! Allah să ne apere! Așadar,  așteaptă-te ca ceva și mai mare să vină-  

În orice caz, niciodată nu este târziu, chiar și în acest moment dacă ai realizat ca testul tău a fost spre binele tău și te întorci acum la Allah, realizând motivul nenorocirii tale și de azi rugăciunea ta este altfel, pomenirea lui Allah este altfel- comportamentul tău cu ceilalți este altfel, atunci ai câștigat acest test și Allah te va răsplăti și va fi mulțumit de tine!


Schimbă-ți viața din momentul acesta și Allah va schimba starea ta și va ridica nivelul tău în Paradis!


Jazakum Allahu khairan!


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate