Umm Abdur Rahman
Cum să câștigi inima partenerului tău de viață?

Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „În cuvinte există magie.”


Dragi frați și surori în Islam, căsătoria este o binecuvântare.

Allah Preaînaltul spune în Nobilul Coran:



„Și printre semnele Lui [este acela] că El v-a creat din voi înșivă soațe, pentru ca voi să trăiți în liniște împreună cu ele. Și El a pus între voi dragoste și îndurare și întru aceasta sunt semne pentru un neam [de oameni] care chibzuiesc.”


Coran 30:21


Allah a pus dragoste între soți, dar din păcate pentru unii dintre ei după o perioadă de timp, încep plângerile (din ambele părți). El e plictisit, intervine rutina în viața lor, nu mai simt ceea ce simțeau în primele lor zile, fluturașii din stomac dispar. 


De ce se întâmplă toate aceste lucruri?



Astăzi, in sha Allah (cu voia lui Allah) vom încerca să aducem puțină lumină față de acest subiect și să punctăm niște lucruri care ar putea salva astfel de căsnicii. Vom folosi pentru acest lucru Coranul și Sunnah profetului Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa).



Se poate ca unul din motivele pentru care căsniciile noastre nu merg să fie păcatele noastre.


Allah spune în Nobilul Coran:

„Nu vă lovește nicio nenorocire, decât pentru ceea ce agonisesc mâinile voastre, însă El iartă multe.”

(Coran 42:30)


Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l facem este Taubah - să ne cerem iertare de la Allah.  Poate vinzi sau cumperi lucruri haram- interzise- sau poate lucrezi cu camata, sau poate nu te-ai rugat toate rugăciunile de ceva săptămâni bune și lista poate continua. Prin urmare, poate să fie unul din aceste motive pentru care rahma- îndurarea, să dispară din casa ta. Deci trebuie să verifici în primul și în primul rând care este relația ta cu Creatorul.


Allah spune în Nobilul Coran:

„Însă cel care se va îndepărta de la Pomenirea Mea, cu adevărat, el va avea parte de o viață grea și în Ziua Învierii îl vom aduce pe el orb la adunare.”

(Coran 20:124)



„Pomenirea mea” (Dhikri)- adică tot ce ne aduce aproape de Allah- Rugăciune, Coran, legile lui Allah în general.

Deci primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne cerem iertare. Cu siguranță vei găsi ceva pentru care să te căiești.


Care sunt pașii cererii de iertare?


-În primul rând ne oprim din a face acel păcat

-Regretăm că l-am făcut și ne cerem iertare

-Promitem lui Allah să nu-l vom mai face niciodată



Allah Preaînaltul a promis în Nobilul Coran o viață frumoasă pentru cel care face 2 lucruri:


„Pe cel ce face o faptă bună - bărbat sau femeie - și este credincios îl vom dărui Noi cu o viață bună. Și Noi îi vom răsplăti pe ei după [faptele] cele mai bune pe care le-au săvârșit.”

(Coran 16:97)

Deci, care sunt cele două lucruri?

  • Faptele bune
  • A fi credincios

Aceste două lucruri trebuie verificate dacă ești nefericit în viață.


Cum sunt rugăciunile tale? Cum este postul tău? Cum sunt faptele tale? Cum este comportamentul tău în societate? Cum sunt rugăciunile de noapte? Cum sunt milostenile tale? Ș.a.m.d.


Toată viața noastră trebuie să fie dedicată lui Allah Preaînaltul chiar și căsnicia noastră. Cu o intenție sinceră tot ceea ce facem poate deveni Ibadah- un act de adorare. Mersul fraților la supermarket, statul la bucătărie a soțiilor  pentru a găti familiei poate deveni ibadah, înfrumusețarea pentru soț etc. Chiar acum îți poți pune această intenție de a-ți dedica toată viața Lui.


Allah spune în Nobilul Coran:

„Spune: „Într-adevăr, rugăciunea mea, actele mele de devoțiune, viața mea și moartea mea îi aparțin lui Allah, Stăpânul lumilor.”

(Coran 6:162)


Haideți in sha Allah să trecem și la lucruri mai practice:

Cum putem îmbunătății relația de cuplu?

Cuvântul frumos și bun


Spune-i „te iubesc soției/soțului”

Cuvântul bun este sadaqa- caritate

Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „În cuvinte există magie.”

Cuvântul frumos, Jur pe Allah, soțiile voastre s-ar bucura mai mult de o vorbă frumoasă decât de un cadou.

Dați-le un Sms cu un mesaj frumos.

Dragi surori, atunci când soții pleacă la lucru sau când vin, spuneți-le vorbe frumoase, rugați-vă pentru ei. Allah să fie cu tine! Allah să te apere! Allah să te binecuvânteze!

Aceste cuvinte sunt la îndemâna oricui, nu trebuie să plătești nimic rostindu-le.


Dragi frați, spuneți-le soțiilor voastre că ceea ce au gătit este bun, chiar dacă mințiți. Aveți această permisiune de a minți în astfel de situații.

Atunci când intrați în casele voastre spuneți- Bismillah-În Numele lui Allah- Assalamu alaikom- Pacea fie cu voi! Iar dacă uitați acest lucru- mai bine întoarceți-vă înapoi și intrați din nou pe ușă, altfel veți vedea ceva ce nu vă va plăcea:) din partea soțiilor voastre.

Dragi surori, atunci când soții voștri vin acasă faceți-vă frumoase și spuneți-le vorbe frumoase când intră pe ușă îmbrățișându-i.


O soră povestea:

„Soțul meu când vine acasă și se pune la televizor ori de câte ori apare o reclamă cu o femeie frumoasă îmi spune: Vezi! Așa trebuie să arate o femeie! Nu ca și tine!”

Așadar el se uită la televizor și compară ceea ce vede care de altfel este o imagine lucrată cu ceea ce are acasă. Să nu faceți niciodată acest lucru! 


Să aruncăm o privire la gospodăria profetului Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa).

Într-o seară Aișa (Allah să fie mulțumit de ea) a adus mâncare în casa Saudei spunându-i;

Mănâncă! Sauda zâmbind i-a spus: „ Aceasta este seara mea, de ce aduci mâncare? Nu vreau să mănânc! Aișa a băgat mâna în mâncare și a început să o murdărească cu aceasta pe Sauda. Cine era lângă ele? Profetul (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa). El, a început să râdă cu poftă, i-a prins mâinile Aișei, imobilizând-o astfel și i-a spus Saudei- Fă-i ceea ce ți-a făcut! Și cu toții au început să râdă în hohote!

SubhanAllah- cât de Măreț este Allah- aceasta era gospodăria profetului Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa).


Când Profetul (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a fost întrebat în fața companilor (a bărbaților puternici și adevărați) pe cine iubește cel mai mult, a răspuns că pe Aișa! Nu-ți fie rușine să menționezi numele soției tale în fața prietenilor, rudelor atunci când este cazul.


Draga mea soră, dacă te rogi cele 5 rugăciuni zilnice obligatorii, postești în Ramadan, stai departe de păcatul trupesc și îți asculți soțul vei putea intra pe oricare ușă vei dori din Paradis.


Dragi frați, nu fiți zgârciți!

Zgârcenia este o boală. Dacă vreodată vine cineva la tine să-ți ceară mâna fetei tale și el a memorat tot Coranul, și a memorat cărțile de hadisuri dar este zgârcit îl poți pofti afară!

Care este evidența?

Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: Zgârcenia și Imaanul(credința) nu pot coexista în aceeași inimă.

Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a mai spus:

Că cea mai bună modalitate de a cheltui banii sunt pentru familia ta. Așa că fiți extrem de generoși cu familiile voastre deoarece acest lucru va aduce fericire în casele voastre.


Dragi surori, nu vă suprasolicitați soții cu lucruri pe care ei nu și le pot permite. Unele surori  se plâng soților lor spunându-le că prietenele lor au primit cutare și cutare cadouri și așa vor și ele. Și nu le interesează de unde aduc ei banii, poate fi din Riba- camătă- haram- important pentru ele să obțină ceea ce și-au dorit. Nu-i puneți în situația de a face păcate pentru ca să vă mulțumească pe voi! Amintiți-vă că sunteți în această Dunia- Viața aceasta- pentru o perioadă scurtă de timp, iar ceea ce ne este pregătit pentru Viața de Apoi este mult mai bun decât ceea ce avem aici.


Mai există alți bărbați care îți tratează soțiile ca pe niște servitoare. Mereu îi spune: „Tu ești o nimeni, tu și familia ta! Amintește-ți din ce sat te-am luat, dacă nu te luam eu nimeni nu te lua!”

Există bărbați care chiar vorbesc așa. Iar ea i-a fost alături de la început, atunci când el nu avea nimic, iar acum când a strâns ceva bani și avere se găsește vorbind. A uitat cât era ea de răbdătoare în momentul în care el a început să caute modalități de  a câștiga bani. Nu faceți acest lucru niciodată fraților.



Comunicarea. Una din marile probleme este comunicarea. El vine acasă, se așează la televizor, mânâncă, se așează la televizor din nou, merge la culcare iar dimineața o ia de la capăt. Ei sunt doar colegi de apartament. Dragi frați, sunteți voi mai ocupați decât profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) el a stabilit Islamul- nu doar l-a transmis- (cum faceți voi)mergând dintr-un colț într-altul al orașului. El a fixat Islamul, el era singurul sheikh, singurul Imam, și când a venit acasă, Aișa a vrut să-i spună povestea lui Abu Zara și a soției lui iar  dacă vă uitați în cartea lui Bukhary- hadisul are 4 pagini :) ce a făcut Profetul? S-a așezat și a ascultat-o! 

Prin urmare dragi frați, alocați timp soțiilor voastre. 30 de minute, 40 de minute nu este mult, stați împreună cu ele oricând puteți- dimineața, seara, oricând. Dar nu lăsați să treacă o zi fără să stați de vorbă, moment în care să le spuneți despre ziua voastră, și ele să vă spună despre cum au petrecut și ele ziua.


Dragă soră, dacă soțul este nervos nu-i alimenta furia, așteaptă să se liniștească. Nu-l provoca, mai bine mergi în altă cameră și spune- Audhu Bilahi mina șeitan ir-rajim- Caut adăpost la Allah de diavolul cel izgonit. 


La fel și frații nu vă jucați cu divorțul. Pentru unii e o joacă și chiar se folosește în glumă. Nu este în regulă. Unii frați au ajuns la așa un nivel că atunci când musafirul nu mai poate rămâne la o cafea la el, îi spune- Ualahi dacă nu rămâi îmi divorțez nevasta! Ya Akhi (o frate) ce are de-a face cafeaua omului cu nevasta ta!:)

La fiecare al doilea cuvânt întâlnim cuvântul divorț.


Și poartă-te cu soția ta așa cum ai dori ca cineva să se poarte cu fiica ta.



Și niciunul dintre voi nu trebuie să-l facă pe celălalt să aleagă între el/ea și familie. Ține minte că mai devreme sau mai târziu vei deveni și tu socru/ soacră și știți vorba aceea - cu ce mână dai cu aia primești! Mare grijă să aveți! 


Și nu în ultimul rând- Faceți-vă cadouri unul altuia- acest lucru va aduce dragostea între voi.


Fie ca Allah să pună liniște, dragoste și îndurare în casele noastre!

Jazakum Allahu khairan!

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2021/09/cum-sa-castigi-inima-celui-de-langa-tine.html


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate