Um Abdur Rahman
Corona- Test sau pedeapsă?

Dragi frați și surori, trebuie să ne gândim la faptele noastre, la comportamentul nostru ca să ne dăm seama dacă Corona este o pedeapsă sau o încercare pentru toată omenirea.



Iată-ne  dragi frați și surori la o nouă  întâlnire motivatională, întâlnire în care vom discuta despre ceea ce se întâmplă în zilele noastre referitor la calamitatea care s-a abătut asupra noastră a tututor, și anume virusul Corona. Nu vom intra în detalii,  nu vom discuta despre teorii conspirationale, pentru că nu acest lucru este important, trebuie să nu uităm că nimic nu ne poate atinge decât cu voia lui Allah.

Așadar dragi frați și surori, trebuie să ne gândim la faptele noastre, la comportamentul nostru ca să ne dăm seama dacă este sau nu o pedeapsă sau o încercare pentru toată omenirea.


 Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus odată  când soția sa Juwairya era de față. A spus: Vai de arabi, pentru pedeapsa ce va cădea asupra lor! Iar ea l-a întrebat: „O profetule, chiar dacă printre ei sunt și dreptcredincioși?  Iar el i-a răspuns: Chiar și așa se va întâmpla, atunci când nelegiuirea va fi răspândită.”


Acum haideți să ne întrebăm, oare nu este răspândită nelegiuirea și imoralitatea în zilele noastre? Și mai mult decât atât, ele au devenit o normă în cele mai multe țări din lume. Nu avem nicio îndoială asupra acestui fapt.


Allah Preaînaltul este Cel mai Răbdător, dacă El ar pedepsi sau ar trage la răspundere oamenii pentru păcatele lor, nu am găsi niciun picior de om pe acest pământ pentru simplul motiv că suntem cu toții păcătoși și cu toții merităm să fim pedepsiți, însă Allah este Cel mai Milostiv și ne dă ocazia să ne cerem iertare, ocazie după ocazie.


Așadar ce fel de păcate fac ca pedeapsa lui Allah să fie grăbită?


Nedreptatea și opresiunea care are loc pe acest pământ sunt lucruri pe care Allah nu le acceptă.


Allah Preaînaltul spune într-un hadis Qudsi:



O, slujitorii  mei! Am interzis dhulm (opresiunea) pentru mine și am făcut-o interzisă și între voi, așa că nu vă asupriți unul pe altul…


Însă, din păcate, este exact ceea ce facem noi.


Cel puternic, asuprește pe cel slab. Imoralitatea este foarte tare răspândită. Deja homosexualitatea nu mai este un păcat. Putem vedea căsătorii între persoanele de același sex, în biserici, și mai mult decât atât, vedem cum preoții se căsătoresc cu persoane de același sex. Oare nu au exemplul profetului Lut vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat cu poporul lui?  





Așadar, dragi frați și surori ce am învățat noi din această lecție dată întregii omeniri?


Allah este cu putere peste toate! Trebuie să sporim pomenirea lui Allah,


Putem spune: 

SubhanAllahi ua bihamdih ( Toată Slava și Lauda [fie a] lui Allah) , Subhan Allahu al adhim (Toată Slava [fie a] lui Allah, Cel Preaputernic) acestea sunt dintre cele mai dragi pomeniri de către Allah Preaînaltul.


Învățați-vă copiii și pe cei dragi faptul că dacă doctorul a prescris un medicament,  înainte de a-l bea să spună:  Bismillahi Aș-Șafi- În numele lui Allah Cel care vindecă și nu în ultimul rând ruga:


"Allahumma inni a'udhu bika minal-barasi, ual- jununi, ual-judhami, ua sayyi'il-asqami'


O, Allah, cu adevărat caut adăpost la Tine de vitiligo (boala petelor albe), de nebunie, de lepră și de cele mai rele boli! 


O puteți spune oricând doriți voi și ori de câte ori doriți.


Fie ca Allah să ne ajute să apreciem binecuvântările pe care El ni le-a dăruit, să nu risipim, să ne gândim la cei nevoiași și acum și să-i ajutăm cu tot ceea ce putem. Să ne cerem mereu iertare de la el spunând- Astaghfir Allah, Astaghfir Allah, Astaghfir Allah- O Allah, iartă-mă! de cât mai multe ori pe zi.



Și nu în ultimul rând să avem încredere în Allah și să ne apropiem și mai mult de El. Acum când suntem în izolare în casele noastre, putem să ne trezim în noapte pentru Tahajud, și să facem rugi (dua-ri) cât mai multe, atunci când copiii dorm și este liniște în casă. Atunci te vei putea și mai mult concentra și elibera de tensiunea care te apasă.



Dacă rugăciunea de Fajr este la 4.46 de exemplu în București, te poți trezi la 4 fără zece, și în liniște te poți ruga, poți citi Coranul, poți face rugi (duaa) etc. Vei câștiga dragostea lui Allah și vei simți a doua zi, cum sufletul tău este mult mai ușor. Încercați,  uallahi, veți simți diferența. 


Până data viitoare va las în mila lui Allah.

Jazakum Allahu khairan- wa salamu alaikom wa rahmtullahi wa barakatuhu








Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate