islam4ro
Cine este Allah?

Unele dintre cele mai mari concepții greșite pe care le au mulți dintre nemusulmani despre Islam sunt în legătură cu numele „Allah”.

Unele dintre cele mai mari  concepții greșite  pe care le au mulți dintre nemusulmani  despre  Islam sunt în legătură cu  numele „Allah”.

Din diverse motive, mulți oameni au ajuns să creadă că musulmanii se închină unui Dumnezeu diferit  și altul decât cel al creștinilor și al evreilor.

Acest lucru este total fals, din moment ce „Allah” este pur și simplu cuvântul arab pentru „Dumnezeu” - și nu există  decât  un Singur Dumnezeu. Fără  nicio îndoială - musulmanii se închină Dumnezeului lui Noe, Avraam, Moise, David și Isus - pacea fie asupra lor.


Cu toate acestea, este adevărat că evreii, creștinii și musulmanii au  concepte diferite  despre  Dumnezeu cel Atotputernic. De exemplu, musulmanii - ca și  evreii - resping credințele creștine ale Trinității și ale Întrupării Divine.


Aceasta, totuși, nu înseamnă că fiecare dintre  adepții  acestor trei religii se închină unui  Dumnezeu diferit - pentru că, așa cum am spus deja, există numai  un Singur Dumnezeu Adevărat.

Iudaismul, Creștinismul și Islamul pretind a fi  "credințe   avraamice “, și toate  sunt, de asemenea, catalogate ca  fiind "monoteiste." Cu toate acestea, Islamul susține că alte religii au distorsionat  și anulat,  într-un fel sau altul,  credința pură  și adecvată în Atotputernicul Dumnezeu, prin neglijarea adevăratelor Sale  învățături și amestecarea  lor cu ideile fabricate ale omului.

Mai întâi de toate, este important să rețineți că „Allah” este același cuvânt pe care vorbitorii  de limba arabă, creștini și evrei, îl folosesc pentru a-L denumi pe Dumnezeu. Dacă vă uitați într-o Biblie arabă, veți vedea cuvântul "Allah" folosit acolo unde  este menționat „God” în limba engleză. Acest lucru se datorează faptului că "Allah" este  cuvântul  în limba arabă echivalent cu cuvântul englez „God” scris cu litera mare: "G".

În plus, cuvântul "Allah" nu are plural,  fapt care merge mână în mână cu conceptul islamic de Dumnezeu.

Este interesant de observat că termenul aramaic „El”, care este cuvântul pentru  „Dumnezeu” în limba pe care Isus a vorbit-o,  este, cu siguranță, mult mai asemănător  ca şi  sunet cu  numele "Allah", decât cuvântul englez „God”. Acest lucru este valabil și pentru diferitele cuvinte ebraice folosite pentru a desemna termenul de “Dumnezeu”, care sunt "El" și "Elah", precum  și pluralul   sau forma de glorificare „Elohim”. Motivul pentru aceste similitudini este că aramaica, ebraica și araba sunt toate limbi  semitice cu origini comune.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în traducerea Bibliei în limba engleză, cuvântul ebraic „El” este tradus în diferite moduri, ca „Dumnezeu”, „zeu” și „înger”!

Acest limbaj imprecis permite diverșilor traducători, bazându-se pe  noțiunile  lor preconcepute,  să traducă cuvântul astfel încât să se potrivească  propriilor  lor opinii. Cuvântul arab „Allah”  nu prezintă o astfel de dificultate sau ambiguitate, deoarece este folosit doar pentru Dumnezeul Atotputernic . În plus, în limba engleză, singura diferență între „dumnezeu”, ceea  ce ar însemna  un zeu fals, și „Dumnezeu”, adică  Dumnezeul  Adevărat, este folosirea majusculei „G”:  god-God. Datorită factorilor menţionaţi anterior, o traducere mai exactă a cuvântului „Allah” în limba engleză ar fi  „Singurul  -și-Unicul  Dumnezeu” sau „Unicul Dumnezeu Adevarat”-„The Only True God.”

Şi mai important, ar trebui de remarcat faptul că termenul arab „Allah” conține  un mesaj religios profund, datorită sensului şi originii rădăcinii cuvântului. Acest lucru se datorează faptului că provine din verbul ta’llaha (sau allaha) în limba arabă, care înseamnă „a fi venerat”. Astfel, în limba arabă, cuvântul „Allah” înseamnă „Unicul, demn de toată adorarea”. Şi aceasta este esența - mesajul pur- monoteist al Islamului.

Doar faptul că cineva pretinde a fi un „monoteist” evreu, creștin sau musulman, nu-l  va ține departe de căderea  în credințele corupte  și practicile  idolatre.

Mulți oameni, inclusiv unii musulmani, pretind că urmează credința  în Singurul Dumnezeu”, însă și chiar și așa ei cad în acte de idolatrie. Desigur, mulți protestanți acuza romano-catolicii de practici idolatre în ceea ce  privește sfinții și  Fecioara Maria. De asemenea, Biserica Ortodoxă Greacă  este considerată  „idolatră” de mulți alți creștini pentru că într-o  mare parte din practicile  ei  religioase  sunt incluse icoanele. Cu toate acestea, dacă  întrebați  un romano-catolic sau un greco -ortodox, dacă Dumnezeu este „'Unul”, ei vor răspunde invariabil: "Da !." Însă această afirmație, nu-i oprește  de la a fi idolatri care se închina creației. Același lucru este valabil şi pentru hinduși, care consideră că  zeii lor sunt "manifestări" sau "încarnări" ale Unicului  Suprem Dumnezeu.

Înainte de a încheia trebuie menționat și faptul că există unele persoane care, în mod evident,  nu sunt de partea adevărului, si doresc să-i facă pe oameni să creadă că „Allah” este doar un „zeu” al arabilor și că Islamul este cu totul „altceva”– neavând  rădăcini comune cu celelalte religii avraamice (adică  iudaismul   și  creștinismul). A spune că musulmanii se închină unui  alt "Dumnezeu", deoarece ei Îl numesc „Allah” este la fel de ilogic ca și cum s-ar spune că francezii se închină unui  alt Dumnezeu, deoarece ei folosesc cuvântul „Dieu” (pentru a-L denumi pe Dumnezeu),  că oamenii  vorbitori  de limba spaniolă se  închină  unui Dumnezeu diferit, deoarece ei spun „Dios” sau că evreii adoră  un Dumnezeu diferit pentru că, uneori, folosesc cuvântul „Yahweh”. Desigur, acest raționament  este ridicol!

De asemenea, trebuie menționat faptul că, a susține  că o oarecare  limbă nu mai folosește  cuvântul corect pentru Dumnezeu, este echivalent cu negarea universalității mesajului  lui Dumnezeu pentru omenire, care a fost trimis  tuturor  națiunilor, triburilor și oamenilor, prin profeți, care au vorbit limbi diferite.

Am  dori să-i  întrebam  pe cititorii noștri care ar putea fi motivele acestor oameni?

Motivul este acela că Adevărul Absolut al  Islamului se bazează pe un teren solid, iar credința de nezdruncinat în Unicitatea lui Dumnezeu este mai presus de orice acuzație.

Datorită acestui fapt, creștinii nu pot critica doctrinele sale în mod direct; în schimb, născocesc despre Islam lucruri neadevărate, astfel încât oamenii să își piardă dorința de a afla mai multe.

Dacă Islamul ar fi  prezentat lumii în mod corespunzător, cu siguranță aceasta ar putea face ca mulți oameni să reconsidere și să reevalueze propriile lor convingeri.

Este destul de probabil că, atunci când ei ar afla de existența unei religii universale în lume care îi învață pe oameni să Îl adore și să Îl iubească pe  Dumnezeu, în vreme ce practicând, de asemenea,  monoteismul pur, ar simți cel puțin că  ar trebui să re-examineze baza propriilor credințe și doctrine.

Sursa: http://www.islamreligion.com/articles/195/who-is-allah/

Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate