islam4ro
Chibzuiește şi fii recunoscător

Îți poți imagina cum ar fi să mergi fără picioare? Oare este un lucru mărunt acela că tu poți dormi liniștit, în vreme ce nenorocirile împiedică pe mulți de la somn?

Chibzuiește şi fii recunoscător


 Amintește-ți de favorurile lui Allah asupra ta şi de modul cum acestea te înconjoară din toate părţile - cu adevărat împresurându-te din toate direcțiile.

„Şi de aţi socoti binefacerile lui Allah, nu le-ați putea număra” (Coran 14:34)

 Sănătate, siguranţă, hrană, îmbrăcăminte, aer şi apă – toate acestea arată că lumea este a ta, chiar dacă nu îți dai seama. Ești în posesia a tot ce viaţa are de oferit, dar tu totuşi nu știi acest lucru.

„Oare nu vedeţi voi că Allah v-a supus vouă câte sunt în ceruri şi câte sunt pe pământ şi v-a copleşit pe voi cu binefacerile Sale – atât cele văzute cât şi cele ascunse? Şi sunt unii dintre oameni care discută despre Allah! fără de ştiinţă, fără călăuzire şi fără carte care să-i lumineze!” (Coran 31:20)

Ai la dispoziție doi ochi, o limbă, buzele, două mâini şi două picioare.

„Aşadar, pe care dintre binefacerile Domnului vostru le tăgăduiţi?” (Coran 55:13)

Îți poți imagina cum ar fi să mergi fără picioare? Oare este un lucru mărunt acela că tu poți dormi liniștit, în vreme ce nenorocirile împiedică pe mulți de la somn? Este faptul că tu poți mânca pe săturate orice bunătăți și bea apă rece demn de a fi dat uitării, în timp ce pentru alţii plăcerea unei mese bune şi a unei băuturi este imposibilă, din cauza durerii şi a bolii? Gândește-te la auzul şi vederea cu care ai fost înzestrat. Uită-te la pielea ta sănătoasă şi fii recunoscător că nu ai nicio boala care să o atace. Chibzuiește asupra puterii tale de gândire şi adu-ți aminte de cei care suferă de boli mintale.

 Ți-ai vinde abilitatea de a vedea sau de a auzi dacă cineva ți-ar oferi greutatea muntelui Uhud în aur, sau capacitatea ta de a vorbi pentru castele uriaşe? Ți-au fost date favoruri din abundență, dar le tratezi cu ignoranţă. Chiar dacă nu îți lipseşte pâinea caldă, apa rece, somnul uşor şi sănătatea, tu ești deznădăjduit și deprimat. Te gândești la ceea ce nu ai și ești nerecunoscător față de ceea ce ai.

 Te îngrijorează pierderea averii, deşi deții cheia spre fericire şi binecuvântare. Chibzuiește şi fii recunoscător.

„Pe pământ se află semne pentru cei care cred cu putere, Ca şi în voi înşivă. Voi nu vedeţi?” (Coran 51:20-21)

Gândește-te la tine, la familia ta, la prietenii tăi, la întreaga lume care te înconjoară.

„Ei recunosc binefacerea lui Allah şi apoi o tăgăduiesc […]” (Coran 16:83)


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate