Umm Abdur Rahman
Cel mai bun divorț

Divorțul poate fi o oportunitate pentru tine să te ridici și să strălucești din nou

CEL MAI BUN DIVORȚ!

Atunci când doi oameni se căsătoresc nu o fac cu gândul că într-o zi se vor despărți,  însă câteodată despărțirea nu poate fi evitată. În Islam suntem îndemnați să facem tot posibilul să rezolvăm problema noastră și asta nu înseamnă neapărat că unul dintre parteneri e rău ci de multe ori ține de diferențele dintre ei, unele culturale, altele de educație etc.  Astfel, dacă se ajunge la concluzia că această căsătorie este dăunătoare cuplului atunci nu este nicio problemă ca ei să se separe. Nu ești prima persoană care divorțează și nu vei fi nici ultima. Companioni profetului Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) au trecut prin divorțuri.

Divorțul poate fi o oportunitate pentru tine să te ridici și să strălucești din nou. Acesta este un adevăr, este o oportunitate pentru tine să o iei de la capăt și să încerci să-L mulțumești pe Domnul tău alegând o persoană care să fie pe același drum cu tine. 


Imaginează-ți căsătoria un cerc, iar în cerc este soția și soțul. Pentru a rămâne în acel cerc, ambii parteneri trebuie să-și dorească să fie acolo. Nu este de ajuns ca doar unul să aibă această dorință și celălalt Nu.


Acum, problema apare atunci când separarea se face cu scandal.


Așadar, ca să nu se întâmple acest lucru avem nevoie de niște principii.


Iar primul principiu într-un divorț este Iubirea și respectul. Să alegi iubirea în locul urii, deoarece oricare dintre noi putem alege ura- este foarte simplu să alegem să urâm. Adevărata provocare pentru noi este să alegem, iubirea, bunătatea.  Poate acest lucru îl va ajuta pe celălalt dar cu siguranța te va ajuta și pe tine. Gândește-te că într-o zi atunci când v-ați unit destinele ați făcut-o cu dragoste sinceră, de ce să distrugeți toate acele amintiri, doar pentru faptul că nu v-ați potrivit?


Cum să nu alegem ura?


În primul rând trebuie să fim realiști. Să nu gândim ceea ce e mai rău despre celălalt. Să nu judecăm intențiile celorlalți pentru că aceste intenții ne sunt ascunse nouă, așadar nu trebuie să creăm scenarii de groază în mintea noastră.


Renunță la mândrie- Nu uita că mândria a fost cea care l-a scos pe Sheitan din Paradis. Mândria distruge totul!


Cum să alegem dragostea și respectul?


-În dragoste și respect gândim ceea ce este mai bun despre oameni. Tot ceea ce știm despre oameni este ceea ce ei ne spun despre ei.


-Încearcă să fii umil- renunță la nevoia de a arăta lumii că tu ai dreptate deoarece în unele privințe cu siguranță nu ai. 


-Folosește-ți mintea pentru a crea nu pentru a distruge. Utilizează acea putere de a crea,  a te dezvolta și de a-ți îmbunătăți viața.



Știm că divorțul este un lucru neplăcut lui Allah, dar dacă acesta este inevitabil măcar încearcă să divorțezi în cel mai bun mod cu putință.  Sunt frați care le spun soțiilor lor: „Nu te voi divorța, te țin așa doar pentru a te pedepsi!” SubhanALlah- oare ei nu se gândesc că Allah îi vede?

Ei nu se gândesc că acele cuvinte dacă sunt aduse în fața unui judecător islamic ca și evidențe, acel judecător poate să rupă căsătoria lor fără nicio problemă? Ei au această împuternicire de la Allah de a putea să anuleze o căsătorie, și poate multe surori nu știu acest lucru. 


Și nu renunța la speranță. Să nu crezi că viața ta s-a terminat odată cu acestă despărțire. Cu timpul vei realiza că divorțul a fost cea mai bună alegere pe care ai făcut-o.


Allah spune în Nobilul Coran:


„Iar dacă cei doi se despart [prin divorț], atunci Allah îi va înzestra pe amândoi din bogăția Sa. Și Allah este Uasi' [Cel cu Har Nemărginit] [și] Hakim [Înțelept].”  Coran 4:130




Așadar dragi frați și surori, usurința va veni atunci când nu complicați lucrurile. Oferiți-vă drepturile unii altora, acesta este cel mai bun mod de a divorța. Dar dacă îl asuprești pe celălalt se poate ca Allah să-ți dea un timp, după care pedeapsa severă se va abate asupra ta. Gândiți-vă la ruga celui oprimat. 


Profetul Muhammad (pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus : Feriți-vă de ruga celui oprimat deoarece între ruga lui și Allah nu există nicio barieră. 


Fie ca Allah să pună înțelepciune în inimile tuturor celor care trec prin divorț.

Jazakum Allahu khairan!

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2021/09/cel-mai-bun-divort.html






Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate