islam4ro
Binele pe care îl vei face celorlalţi îţi va alina inima 

Un act de caritate este ca un parfum – aduce beneficii celui care îl foloseşte, vânzătorului şi cumpărătorului.

Binele pe care îl vei face celorlalţi îţi va alina inima 

Prima persoană care beneficiază de o faptă bună este binefăcătorul însuşi, văzând schimbările produse asupra sa şi a deprinderilor sale, găsind pacea sau văzând zâmbetul de pe buzele unei alte persoane.

Dacă te afli în dificultate sau în primejdie, fii bun faţă de ceilalţi şi vei fi primul care va găsi consolare şi alinare. Dă celor nevoiaşi, apără-i pe cei oprimaţi, ajută-i pe cei aflaţi în suferinţă şi vizitează-i pe cei bolnavi; vei vedea că fericirea te va înconjura din toate părţile.

Un act de caritate este ca un parfum – aduce beneficii celui care îl foloseşte, vânzătorului şi cumpărătorului. Mai mult, beneficiile psihologice pe care cineva le primeşte ca urmare a faptului că îi ajută pe alţii sunt într-adevăr semnificative. Dacă suferi de depresie, o faptă bună va avea un efect mai puternic asupra bolii tale decât cel mai bun medicament disponibil.

Chiar şi când zâmbești atunci când te întâlnești cu alţi oameni împlinești un act de caritate. Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus:

„Nu ignora anumite fapte bune, considerându-le nesemnificative, fie și numai să îl întâmpini pe fratele tău cu o faţă zâmbitoare (pentru că aceasta este o faptă care ar putea atârna greu atunci când îți vor fi cântărite faptele).”

Pe de altă parte, dacă te încrunţi atunci când întâlnești alţi oameni, dai dovadă de duşmănie, un act care este în detrimentul fraternităţii şi numai Allah ştie măsura deplină a efectelor sale nocive.

Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) ne spune că:

„Prostituata care a oferit puțină apă unui câine a fost recompensată pentru fapta sa cu Paradisul, care este atât de vast, ca cerurile şi pământul.” Acest lucru se datorează faptului că Dătătorul de recompense este Iertator, Bogat şi Vrednic de Laudă.

O, voi, care sunteţi ameninţaţi de nenorociri, frică şi durere, îngrijiți-vă de binele altora. Ajutaţi-i pe alţii în diferite moduri - prin acte de caritate, ospitalitate, îndurare şi sprijin. Şi în acest fel, veţi găsi toată fericirea pe care o doriţi.

„Care dă averea lui [ca milostenie] şi se curăţeşte şi care nimănui nu-i face un bine pentru a fi răsplătit, Ci numai căutând Faţa Domnului său Cel Preaînalt. Şi el va fi mulţumit!” (Coran 92: 18-21)


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate