islam4ro
Adună mierea, dar nu distruge stupul

Câştigarea prieteniei altor oameni este o artă stăpânită de cei generoşi şi pioşi; o mare de oameni îi înconjoară în mod constant

Adună mierea, dar nu distruge stupul


Blândețea, atunci când face parte din orice lucru, aduce un plus de frumusețe, iar lipsa ei urâțește orice lucru. Când te întâlnești cu cineva, oferindu-i un zâmbet larg şi o vorbă bună, afișezi una dintre caracteristicile oamenilor de succes în adevăratul sens al cuvântului, caracteristică pe care o posedă chiar şi o albină. Atunci când  albina aterizează pe o floare (ea face acest lucru având un scop practic) nu o distruge, pentru că Allah recompensează blândeţea cu ceea ce El nu dă pentru asprime. Există anumite persoane ale căror personalităţi sunt ca un magnet, atrăgând pe toată lumea care se află în apropiere, pur şi simplu pentru că sunt iubiţi pentru felul lor blând de a vorbi, pentru bunele lor maniere şi pentru faptele lor nobile.

Câştigarea prieteniei altor oameni este o artă stăpânită de cei generoşi şi pioşi; o mare de oameni îi înconjoară în mod constant. Simpla lor prezenţă într-o adunare este o binecuvântare şi, atunci când aceştia sunt absenţi, oamenii le simt lipsa şi întreabă de ei.

Aceste persoane binecuvântate au un astfel de comportament:

„Respinge [fapta cea rea] cu cea care este mai bună şi iată-l pe acela care a fost între tine şi el duşmănie ca şi cum ar fi un prieten apropiat.” (Coran 41:34)

Ei scot răutatea din alţii cu sinceritatea, iertarea şi blândeţea lor. Ei uită răul care li s-a făcut şi păstrează amintirea bunătăţii primite. Cuvinte dure, aspre pot fi îndreptate asupra lor, dar aceste cuvinte trec pe lângă urechile lor, iar ei îşi continuă drumul, fără a se întoarce înapoi. Ei sunt totdeauna calmi. Oamenii, în general, şi musulmanii, în special, sunt feriţi de orice rău din partea lor.
Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „Musulmanul este persoana a cărei limbă şi mână nu fac rău altor musulmani. Şi credinciosul este acela în care alţii au încredere, într-atât încât ei îi pot încredința viața și averea lor.”

El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus, de asemenea: „Adevărat, Allah mi-a ordonat să păstrez legătura cu cei care mă evită, să iert pe cei care îmi fac o nedreptate şi să dau celor care refuză să-mi dea.”

„[…] care-şi stăpânesc mânia şi care iartă oamenilor, căci Allah îi iubeşte pe cei care plinesc fapte bune.” (Coran 3:134)

Dă acestor oameni veşti bune despre o recompensă iminentă în această lume, care constă în pace şi linişte.

De asemenea, dă-le vestea bună a unei mari răsplăți din Viaţa de Apoi, aceea a paradisului, unde vor fi în imediata apropiere a Domnului lor iertător.


Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate