Umm Abdur Rahman
Acceptă-ți fricile!

Aceasta este frica, un părinte prea obsedat de control datorită iubirii sale pentru copilul său.

Cum ne putem elibera de gratiile pe care frica le pune în calea noastră?




Primul pas pe care trebuie să-l facem este să o acceptăm și să ne-o asumăm. Acest lucru trebuie să fie făcut cu sinceritate, căutând să vedem de ce ne este frică de fapt? După ce am făcut acest pas, urmează să stăm de vorbă cu ea, cu frica noastră, să negociem cu ea, să-i dăm un nume dacă dorim. Putem să-i dăm un nume metaforic, sau un simbol, sau o culoare sau chiar un personaj:) de film sau de desene animale și să vorbim cu ea. 


Îi putem spune: Uite, înțeleg că intenția ta a fost una pozitivă și că vrei să mă protejezi dar acum sunt o persoană adultă mă pot proteja singur, acum sunt în siguranță dar voi ține cont de avertismentele tale și îți mulțumesc știu că mă iubești, știu că intenția ta este una pozitivă și apreciez asta.


La început s-ar putea să fie ciudat dar până la urmă vorbești cu o parte din tine sau cu un protector interior, un gardian. Aceasta este frica, un părinte prea obsedat de control datorită iubirii sale pentru copilul său. Și cu blândețe și înțelegere față de propriul tău corp învață să o accepți, să negociezi cu ea să-ți permită să încerci lucruri noi. 


Frica aceasta s-a format datorită unor evenimente pe care le-ai perceput cumva și astfel niște informații și credințe greșite s-au instalat în minte. Așadar semnalele pe care le dă frica sunt niște mecanisme de protecție pentru tine. Tu trebuie să-i explici că ești ok și că împreună cu ea vrei să experimentezi lucruri noi. Fii blând cu ea atunci când își iasă din pepeni:) și vei vedea că imediat se va liniști.




Multă sănătate îți doresc!

Jazakum Allahu khairan!

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2021/09/accepta-ti-fricile.html







Citește mai mult...
Caută și alte articole
Dezvoltare personală
Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE”

Umm Abdur Rahman

Tratament împotriva anxietații și depresiei prin ”INTENȚIE” - dezvoltare personală
Credința Islamică
Importanța intenției în viața ta

https://islamiclifecoaching99.blogspot.com/2023/03/importanta-intentiei-in-viata-ta.html

În psihologie intenția este definită prin: „A-mi clarifica ceea ce îmi doresc” iar atunci când este pentru altcineva înafară de Allah (pentru mulțumirea Lui) vom găsi că ...
Dezvoltare personală
O inimă curată...

Umm Abdur Rahman

Dragi surori, deschideți-vă inima! Cu toate am postit anul trecut, ne-am rugat noaptea, am citit Coranul, am ajutat oameni nevoiași însă pentru unele dintre noi s-ar putea ca toate